Sarajevska policija se ponovo oglasila o misi za Bleiburg i skupu antifašista

Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija se ponovo oglasila o misi za Bleiburg i skupu antifašista
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Katedrala Srca Isusova u Sarajevu

Na snazi je i dalje niz naredbi Federalnog štaba civilne zaštite i drugih nadležnih organa koje su donesene s ciljem prevencije širenja koronavirusa, podsjetili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"U posljednih nekoliko dana pažnju javnosti je privuklo održavanje vjerskog obreda u sarajevskoj katedrali „Srca Isusova“ dana 16.maja 2020. godine, te ovom prilikom obavještavamo javnost da je Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzela niz aktivnosti kako bi navedeni obred, sa sigurnosnog aspekta, protekao bez bilo kakvih problema.

Također, određena saznanja ukazuju na mogućnost održavanja pomena za sve žrtve ubijene u periodu 1941-1945 godina u Sarajevu, u vidu komemorativog mimohoda, na način da će se eventualni učesnici kretati od Vilsonovog šetališta do Filozofskog fakulteta u Sarajevu, u organizaciji SABNOR-a BIH.

Tim povodom skrećemo pažnju osobama koje eventualno uzmu učešća u navedenoj aktivnosti da su u obavezi pridržavati se važećih naredbi donesenih u vezi sa aktuelnom pandemijom, uz napomenu da nije dozvoljeno zadržavanje većeg broja osoba na određenom lokalitetu, jer bi se isto imalo smatrati javnim skupom, što je aktulenom naredbom Federalnog štaba civilne zaštite zabranjeno", piše u saopćenju MUP-a KS.

Iz sarajevske policije pozivaju sve građane i posjetioce Kantona Sarajevo da se suzdrže od ispoljavanja bilo kakvih protivpravnih ponašanja, odnosno, iskazivanja svog eventualnog nezadovoljstva bilo čime na neprimjeran i protivzakonit način.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije