Potvrđeno: Ništa od povratka navijača na stadione Premijer lige BiH

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Ništa od povratka navijača na stadione Premijer lige BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Navijači FK Željezničar, popularni Manijaci

Štab za vanredne situacije Republike Srpske razmatrao je danas, na 55. sjednici, održanoj u Banjoj Luci, epidemiološku situaciju u manjem bh. entitetu.

Najvažnija vijest je svakako da se nastavlja sprovođenje mjera i da se sve preventivne mjere produžuju za još 14 dana, odnosno do 28. septembra, sve sa ciljem sprečavanja širenja koronavirusa.

Samim tim to znači da se navijači neće vratiti na utakmice Premijer lige BiH, a ranije donesene preventine mjere, kojima se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, te radno vrijeme ugostitetljskih objekata za ishranu i piće od 06.00 do 24.00 časa, takođe se produžava današnjim zaključkom za još 14 dana. 

"Još uvijek nema bijelog dima da nam se navijači vrate na utakmice, kazao je Milorad Lale, predsjednik Takmičarske komisije NSBiH za Radiosarajevo.ba.

Pružanje ugostiteljskih usluga ishrane i pića u dozvoljenom vremenskom periodu od 6 do 24 sata, odnosi se i na ugostiteljske objekte za smještaj.

"Do 28. 09. 2020. godine dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“.

Privredni subjekti kojima je dozvoljen rad, dužni su da ga organizuju uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske" za sprečavanje pojave i širenja COVID 19 bolesti na radnom mjestu. Takođe, svi privredni subjekti mogu samostalno obavljati dezinfekciju poslovnih prostora u skladu sa uputstvom JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske"", navodi se u saopćenju Štab za vanredne situacije RS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije