Begić nakon imenovanja za počasnog predsjednika NSBiH: Ja sam samo kapetan broda

Radiosarajevo.ba
Begić nakon imenovanja za počasnog predsjednika NSBiH: Ja sam samo kapetan broda
Foto: NSBiH / Elvedin Begić

Elvedin Begić, prvi čovjek Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, izabran je za počasnog predsjednika ove nogometne institucije.

Begića je na ovu funkciju predložio Izvršni odbor NSBiH, a skupštinski delegati su danas na sjednici jednoglasno podržali njegov izbor.

Kako je objasnio potpredsjednik Saveza Milorad Sofrenić, inicijativa za imenovanje Begića početkom ove godine stigla je iz nekoliko kantonalnih saveza.

Kantonalni savezi svoje prijedloge dostavili su Nogometnom savezu Federacije BiH, a izbor Begića su podržali i delegati Fudbalskog saveza RS.

Ovo nije priznanje samo za mene, već za čitav Izvršni odbor. Ja sam samo kapetan broda i taj brod vodimo zajedno. Izvještaji su pokazali da smo radili dobro. Ovo priznanje je velika čast i obaveza. Neka nas priznanja čine sretnim i ponosnim, do nekih dolazimo sa puno truda, ali priznanja se ne odbijaju. Želim uspješan dalji rad svima i Nogometnom savezu BiH“, kazao je Begić.

Izvještaji i planovi su sadržavali i video prezentacije, a ocjena je da je sjednica Skupštine veoma dobro pripremljena i uspješno završena nakon sat vremena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije