Kada će navijači na tribine? NSBIH želi što prije, nikakva odluka još ne postoji

Radiosarajevo.ba
Kada će navijači na tribine? NSBIH želi što prije, nikakva odluka još ne postoji
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U ovom trenutku nikakva odluka u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine ne postoji, koja se tiče povratka navijača na tribine na utakmice m:tel Premijer lige BiH. Mi smo odmah s početkom nove nogometne sezone poslali upite entitetskim kriznim štabovima, ali definitivnog odgovora još nema. Može to biti u osmom, devetom ili desetom kolu. Što se nas tiče, mi želimo da se to što prije dogodi, ali nikakve odluke još nema".

To je odgovor čelnih ljudi Nogometnog saveza BiH na naš upit kada navijači u našoj zemlji mogu očekivati povratak na tribine, kako bi bodrili svoje klubove ui susretima m:tel Premijer lige BiH.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva je još prije dvije sedmice potvrdio da se razmatra mogućžnost povratka navijača na tribine, ali da odluka još nije odnesena. 

Član Kriznog štaba FBiH Goran Čerkez je ranije potvrdio da se na sastancima diskutuje o toj temi, ali da još nije odgovoreno na zahtjev iz NSBiH.

Čerkez je rekao da ne može ni kazati, ako bi se navijači vratili, za koliko bi navijača bilo dozvoljen dolazak na tribine.

"Ne znam da li bi to bio broj od 500 ili 1.000 navijača", pojasnio je Čerkez .

U ovom trenutku čeka se odgovor u povratku navijača na nogometne utakmice je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. 

Predsjednik Takmičarske komisije NSBiH Milorad Lale nedavno je kazao da je upućen zahtjev za organizovanje utakmica uz prisustvo navijača, a pojasnio je i kakav je plan na početku.

Navijačke skupine Horde zla i Manijaci su i večeras definitivno 12. igrač svojih ekipa - undefined

“Želimo da pokušamo dva kola sa navijačima pa da vidimo kako će sve skupa da izgleda. Idemo na varijantu od 500 navijača na tribini. Naravno tu su u prednosti klubovi koji imaju veći kapacitet. Prije svih Sarajevo, Borac, Željezničar, Široki, kao i Zrinjski”, rekao je Lale za Radiosarajevo.ba.

Lale je za naš portal rekao da je optimista da bi se to moglo dogoditi do narednog kola.

"Išli bismo u početku na 10 posto od kapaciteta stadiona. S tim da odmah kažem, da jednoj grupi neće biti dozvoljen povratak na tribine, a to su djeca", dodao je Lale, te da treba sačekati 14. septembra, kada će održana sjednica Kriznog štaba RS na kojem će se raspravljati o ovoj temi.

Podsjetimo, u osmom kolu PLBiH se sastaju:

Sloboda – Sarajevo

Borac – Tuzla City

Mladost – Velež

Željezničar – Krupa

Zrinjski – Široki brijeg

Radnik – Olimpik

Podsjetimo, danas se igra prvi susret 7. kola u kojem se na Koševu sastaju Sarajevo i lider na tabeli Borac.

Više o ovom susretu te s kakvim nadama Banjalučani dolaze u Sarajevo pogledajte na OVOM linku.

   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije