U požaru izgorjelo stotine skupocjenih Maseratija i Fiata

Radiosarajevo.ba
U požaru izgorjelo stotine skupocjenih Maseratija i Fiata
PrtScr / Izgorjeli automobili u luci u Savoni
Kako navode lokalni mediji, požar u luci u Savoni izbio je u utorak, 30. oktobra, oko 3.30 sati ujutro i zahvatio je stotine novih vozila, među kojima su bili i automobili marke Maserati namijenjeni izvozu na tržište Bliskog istoka.

Vatrenoj stihiji prethodila je oluja zbog koje je nivo mora u luci u Savoni porastao, pa je parking s novim automobilima predviđenim za izvoz poplavila morska voda, piše SrpskaInfo.

Kako su bili izloženi slanoj vodi, akumulatori u nekim od parkiranih vozila su eksplodirali, a jak olujni vjetar doprinio je da se požar brzo proširi na stotine susjednih automobila.

Lokalni mediji navode da je među izgorjelim vozilima – koja se broje u stotinama – bilo najviše Maseratija, a na snimku poslije požara vidi se i gomila potpuno uništenih Fiat 500L.

Zbog otežanih vremenskih uslova, vatrogascima nije bilo lako da obuzdaju vatrenu stihiju, a dodatnu prijetnju predstavljale su povremene eksplozije automobila.

Nasreću, niko od vatrogasaca koji su učestvovali u gašenju nije povrijeđen tokom ove intervencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije