U centru njemačkog grada počinje izgradnja džamije s minaretom visine 38 metara

Anadolija
U centru njemačkog grada počinje izgradnja džamije s minaretom visine 38 metara
U njemačkom gradu Krefeldu 2019. godine počinje izgradnja džamije s minaretom visine 38 metara. Njemačke vlasti su dozvolu za izgradnju džamije izdale u decembru 2017. godine.

Erdinc Sezer, koordinator za izgradnju, kazao je da će džamija biti izgrađena u centru grada.

Istakao je da će bogomolja biti visoka 26 metara, minaret 38 metara, a prečnik kupole 19 metara, dok će površina džamijskog dvorišta iznositi 1.100 kvadratnih metara.

"U novembru 2016. godine smo podnijeli zahtjev za izgradnju džamije. Dozvolu smo dobili već u decembru prošle godine. Radi se o džamiji koja će moći primiti oko 560 osoba", kazao je Sezer.

Naglasio je da će u sklopu džamije postojati svi popratni objekti. 

"U okviru džamije će se nalaziti i salon za sastanke veličine 340 kvadratnih metara, osam soba, biblioteka i čitaonica. Džamija će biti udaljena svega dvije minute od centra grada. Također, ispred džamije ćemo imati i parking s 51 mjestom", rekao je Sezer.

Napomenuo je da će radovi na izgradnji džamije početi sredinom 2019. godine.

Krefeld, grad s oko 225.000 stanovnika nalazi se u njemačkoj saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, sjeverozapadno od Dusseldorfa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije