... / Tradicija duga 20 godina: Spektakularni događaji u Beču krajem marta

24. 02. 2020. u 13:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 5

Beč aktivno radi na promociji klimatski prilagođenog saobraćaja, što se ogleda i u sve većem broju biciklista na ulicama.

Ove godine će se početak biciklističke sezone obilježiti nizom događaja, počevši od spektakularnog ARGUS Bike Festivala 2020, piše Eurocommpr.

ARGUS Bike Festival 2020. održava se 28. i 29. marta i predstavlja jedan od najvećih i najmodernijih biciklističkih događaja u Austriji. Ovaj festival već 20 godina otvara proljetnu sezonu biciklizma u Beču i nudi jedinstvenu platformu za doživljaj ovog sporta kroz sve oblike.

Bečki trg ispred gradske vijećnice Rathausplatz se u toku zadnjeg martovskog vikenda pretvara u okupljalište za ljubitelje biciklizma i biciklističke stručnjake, a program je protkan spektakularnim tačkama kao što je Dirt-Battle-Vienna (Bečka prljava bitka), u toku koje biciklisti izazivaju zakone fizike, takmiče se u skokovima u vis i izvode akrobacije na preko 9 metara visine, a sve uz pratnju muzike popularnih DJ-eva.

U sklopu festivala se predstavljaju i različiti noviteti, kao što su novi sigurnosni ili ABS sistemi, bicikla na električni pogon i drugi trendovi sezone.

Osim ovoga, 10. bečka biciklistička parada planirana je u nedjelju 29. marta 2020. godine sa početkom u 12 sati. U Beču se također održava 13. Austrijski samit u biciklizmu, i to 30. i 31. marta, pod motom "Biciklizam je zaštita klime".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA