Sedam godina zatvora: Slovakinja zamalo ubila Bosanca zbog 10 KM i 75 eura

J. M.
Sedam godina zatvora: Slovakinja zamalo ubila Bosanca zbog 10 KM i 75 eura
Sud u austrijskom Salzburgu osudio je na sedam godina zatvora 33-godišnju državljanku Slovačke zbog nanošenja teških povreda i pljačke 67-godišnjeg državljanina BiH.

Javni tužilac Tomas Schützenhofer na suđenju je opisao šta se desilo u noći 10. augusta 2014. godine.

Tada je osuđena Slovakinja, zajedno sa svojom poznanicom iz Rumunije, ispred spomenika u blizini glavne željezničke stanice u Salzburgu, upoznala 67-godišnjeg Bosanca. On im je dao 10 eura da kupe tri piva – za svakog po jedno.

No, Slovakinja je u pivo koje je pio Bosanac stavila kapi za omamljivanje koje su sadržavale alprazolam i meksazolam.  

Medicinski vještak Harald Meyer objasnio je na sudu da je bh. državljaninu život bio ugrožen zbog problema s disanjem i fatalne kombinacije omamljujućih tvari s alkoholom.

Bilo kako bilo, ozbiljno povrijeđeni Bosanac probudio narednog jutra na livadi i shvatio da mu je Slovakinja ukrala 10 konvertibilnih maraka, 75 eura i kreditnu karticu.

Na suđenju je Slovakinja negirala navode tužilaštva i pokušala svu krivicu svaliti na prijateljicu iz Rumunije koja je, međutim, nedostupna austrijskim pravosudnim organima.

Presuda još nije konačna jer državljanka Slovačke ima pravo na žalbu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije