Uzimao robu, a nije plaćao: Državljanin BiH oštetio austrijske firme za 113.862 eura

Radiosarajevo.ba
Uzimao robu, a nije plaćao: Državljanin BiH oštetio austrijske firme za 113.862 eura
Austrijsko tužilaštvo podnijelo je prijavu protiv 51-godišnjeg državljanina BiH zato što je tamošnjim firmama nanio štetu u iznosu od 113.862 eura.

Bosanac je vlasnik građevinske firme koju je osnovao u Grazu, a potom njeno sjedište preselio u Beč, pišu austrijski mediji.

Uzevši učešće u podizanju zgrade u okrugu Braunau, 51-godišnjak je kupovao građevinski materijal za potrebe svoje firme. Bosanac je stekao povjerenje dobavljača plaćavši isprva uredno račune na manje iznose.

To mu je omogućilo da izuzima neograničene količine robe bez neposrednog plaćanja u najkraćem mogućem roku. Onda je Bosanac potpuno prestao plaćati račune zbog čega je jedna oštećena firma podnijela tužnu.

Policijskom istragom utvrđeno je da je u periodu od jula do oktobra prošle godine državljanin BiH oštetio još šest firmi u ukupnom iznosu od 113.862 eura.

Zanimljivo da je u pomenutom periodu Bosanac prestao plaćati i socijalno osiguranje za svoje radnike, a novac je utrošio za kupovinu zemljišta u Brunauu.

Umjesto priznanja državljanin BiH je svu krivicu pokušao svaliti na misterioznog italijanskog poduzetnika s kojim je, navodno, bio poslovno povezan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije