Potvrđen sastanak Merkel s liderima Bugarske, Austrije, Hrvatske

Fena
Potvrđen sastanak Merkel s liderima Bugarske, Austrije, Hrvatske
0 / Angela Merkel
Slovenski premijer Miro Cerar sudjelovat će iduće subote na radnim konzultacijama o budućnosti Europske unije koje organizira njemačka kancelarka Angela Merkel.

Na sastanak, u čijem će fokusu biti migracije, pozvani su i premijeri Bugarske, Austrije i Hrvatske, potvrdio je Cerarov kabinet.

Cerar je prilikom boravka u Gornjoj Radgoni na poljoprivrednom sajmu Agra kazao da će se razgovarati o europskoj budućnosti, te da će na sastanku s Merkel posebno izdvojiti pitanja sigurnosti, migracija, perspektive mladih, zapošljavanje, razvoj digitalnih tehnologija i energetiku, sve ono što je važno za perspektivu EU-a.

Njemačka kancelarka potaknula je za iduću sedmicu niz sastanaka s europskim liderima, radi priprema za neformalni summit EU-a koji se 16. rujna održava u Bratislavi, a trebao bi biti posvećen perspektivi integracije nakon britanskog referenduma o Brexitu, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije