Pijani Bosanac divljao na stanici: Putnici ga savladali i predali policiji

J. M.
Pijani Bosanac divljao na stanici: Putnici ga savladali i predali policiji
Stanica Hackerbrücke minhenske gradske željeznice bila je mjesto ozbiljnog narušavanja javnog reda i mira, a u glavnoj ulozi našao se 21-godišnji državljanin BiH, nastanjen u obližnjem Hadernu.

U srijedu navečer, oko 22.40 sati, Bosanac je stigao na stanicu u pratnji svoje djevojke, 21-godišnje Italijanke. Oboje su bili u vidno alkoholiziranom stanju, a ekces je počeo kada se pijana Italijanka spotakla i pala na stepenicama.

Pomoći joj da ustane pokušala je 66-godišnja Njemica, no taj potez starice izazvao je bijes Bosanca. Gurnuo je staricu koja je pala i zadobila povrede glave, piše Focus pozivajući se na izvještaj policije u Münchenu.

Staricu je pokušao zaštititi 23-godišnji mladić iz Geltendorfa, no i on se našao na meti agresivnog Bosanca.

Tada su se u incident uključili i ostali putnici na stanici koji su savladali državljanina BiH i zadržali ga do dolaska policije.

Utvrđeno je da je Bosanac imao 1,44 promila alkohola u krvi, a njegova djevojka 1,34 promila. Protiv državljanina BiH podignuta je prijava zbog fizičkog napada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije