Njemačka u šoku: Mladi Afganistanac silovao i ubio 19-godišnjakinju studenticu

Radiosarajevo.ba
Njemačka u šoku: Mladi Afganistanac silovao i ubio 19-godišnjakinju studenticu
/ Ubijena Maria Ladenburger (Facebook)
Njemačka je u šoku nakon rasvjetljavanja brutalnog zločina u Freiburgu.

Tamo je 17-godišnji migrant iz Afganistana silovao, potom zadavio i u rijeku Dreisam bacio 19-godišnju studenticu medicine Mariju Ladenburger.

Zločin se desio u oktobru, a u petak je uhapšen maloljetni Afganistanac koji je u Njemačku stigao kao izbjeglica prošle godine i živio u jednoj starateljskoj porodici. Policija istražuje da li uhapšeni Afganistanac ima veze sa silovanjem i ubistvom još jedne djevojke u Freiburgu.

Ubijena djevojka je kćerka Dr. Clemensa Ladenburgera, pomoćnika generalnog direktora pravne službe Evropske komisije.

Brutalno ubistvo pokrenulo je rasprave o migrantskoj politici njemačke kancelarke Angele Merkel. Njena Vlada osudila je zločin, ali upozorila da ne treba biti generalizacije prema migrantima.

Oštre kritike Vladi i prekid dosadašnje migracione politike traži Horst Seehofer, šef CSU-a, inače sestrinske stranke CDU-a Angele Merkel.

Prema očekivanju, najoštrija je reagovala desničarska Alternativa za Njemačku (AfD) čiji je predstavnik Jörg Meuthen upozorio na "opasnost koju predstavlja nekontrolisan ulazak u zemlju stotina hiljada mladih muškaraca iz patrijarhalno-islamskih kulturnih krugova".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije