Austriju zaprepastila poruka koju je dobio Edin Begić: Ne kupujem ništa od Turaka

Radiosarajevo.ba
Austriju zaprepastila poruka koju je dobio Edin Begić: Ne kupujem ništa od Turaka
Trebao je to biti običan posao, a pretvorio se u šovinističku farsu. Agrarni djelatnik iz austrijskog Schlierbacha želio je kupiti izolacioni materijal, pa je zatražio ponudu od dilera građevinskog materijala - firme Machacek iz Welsa.

Edin Begić, 23-godišnjak porijeklom iz BiH, uposlenik Machaceka poslao je ponudu, no odgovor koji je dobio šokirao je austrijsku javnost. U odgovoru bukvalno stoji:

"Poštovani gospodine/gospođo, Edin!

Ja ne radim s Turcima. Šteta, jer sam imao dobar sastanak s prodajnim konsultantom na sajmu u Welsu. Ali opet, ne kupujem ništa od Turaka!

Srdačan pozdrav."

"Ovakav stepen diskriminacije je zastrašujući", rekao je Siegfried Kalteis, direktor kompanije Machacek, a šokiran je bio i Edin Begić.

Autor šovinističke poruke je izvjesni Max. G., koji je poslao pisano izvinjenje.

"Neopisivo mi je žao. Nisam neprijateljski raspoložen prema strancima, nemam ništa protiv izbjeglica", napisao je Max. G. i dodao da je u trenutku kada je pisao šovinističku poruku imao loš dan, uz to bio pod utjecajem alkohola. Sada se Max. G. boji otkaza, pišu austrijski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije