London: Akcija "Hello, I am a Muslim" za razbijanje predrasuda

Radiosarajevo.ba
London: Akcija "Hello, I am a Muslim" za razbijanje predrasuda
Grupa muslimana na ulicama Londona je dijelila ruže kako bi na taj način otklonili predrasude koje postoje prema pripadnicima islamske vjeroispovijesti, javlja Anadolu Agency (AA).

Nekoliko mladih muslimana je ispred željezničke stanice "King’s Cross" postavilo štand koji su posjećivali brojni zainteresirani prolaznici.

Organizatori su s njima srdačno razgovarali te im pružili osnovne informacije o događaju koji su oragnizovali u cilju promocije mira i dijaloga u svijetu.

Događaj u britanskoj prijestolnici je samo dio šireg programa koji se ove sedmice, u organizaciji Islamske zajednice Milli Gorus (IGMG), održava diljem Europe, Kanade i Australije.

"Na hiljade mladih muslimana koji žive u Evropi, Kanadi i Australiji ove sedmice će se predstaviti drugima na ulicama svojih gradova sa porukom 'Zdravo, ja sam musliman'. Neposredan razgovor sa ljudima je najprirodniji i najbolji način za promociju razumijevanja i empatije", navodi se u saopćenju IGMG-a.

Kemal Ergun, predsjednik Islamske zajednice Milli Gorus, kazao je kako je cilj manifestacije "Hello, I am a Muslim" (Zdravo, ja sam musliman) ohrabriti dijalog i saradnju muslimana i nemuslimana.

Organizatori očekuju da bi u ovoj manifestaciji moglo učestvovati više od 500 džamija u Europi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije