Kazne za turiste u Italiji i do 7.000 eura

Radiosarajevo.ba
Kazne za turiste u Italiji i do 7.000 eura
flliby / Turisti moraju biti oprezni
Ljeto je stiglo, a oni koji su izabrali da idu u Italiju moraju se kloniti kupovine od uličnih prodavača, jer je Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije upozorilo da će kažnjavati one koji budu kupovali od njih i sa 7.000 eura.

Kazne za prodavače su od 2.500 do 15.500 eura, a turisti koji plate uslugu prodavača i tako ih podstiču u zaradi, bilo da je u pitanju masaža na plaži ili privremena tetovaža također bi se mogli suočiti sa ozbiljnim posljedicama, a kazne za takvo nešto su i do 7.000 eura.

Uobičajena je praksa da ulični prodavači prodaju robu ili usluge u gotovo svim većim turističkim mjestima, a izbjegavaju plaćati poreze i na taj način uzrokuju pad prometa legalnim prodavačima.

Prošle godine je od ilegalnih migranata i drugih prodavača zaplijenjena roba u vrijednosti od 265 miliona eura i upravo je to jedan od razloga zašto su ove godine zakonske mjere znatno pooštrene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije