Državljanin BiH ukrao cigarete, a onda pretukao dvojicu radnika osiguranja trgovine

Radiosarajevo.ba
Državljanin BiH ukrao cigarete, a onda pretukao dvojicu radnika osiguranja trgovine
Tužilaštvo u njemačkom Giessenu pokrenulo je postupak protiv 30-godišnjeg državljanina BiH zbog krađe i nanošenja tjelesnih povreda.

Državljanin BiH, inače smješten u centru za tražitelje azila u Neustadtu, u ponedjeljak 30. aprila ušao je u trgovački centar u obližnjem Friedbergu. Uzeo je nekoliko kutija cigareta koje je stavio u džepove jakne i potom izašao pored kase.

Dvojica radnika osiguranja trgovine su primijetila krađu, pratili Bosanca i na gradilištu nedaleko od trgovine zaustavili ga sa zahtjevom da vrati ukradene cigarete.

Međutim, tražitelj azila iz BiH je to odbio i napao radnike osiguranja nanijevši im povrede. Gore je prošao 27-godišnji čuvar iz Giessena kojem je Bosanac slomio zglog na ruci. Njegovog 27-godišnjeg kolegu iz Weinbacha Bosanac je gurnuo u rupu dubine jedan metar na gradilištu nanijevši mu lakše povrede.

Nasilnika iz BiH savladalo je nekoliko prolaznika i zadržalo do dolaska policije, koja mu je stavila lisice. U ponedjeljak navečer predat je nadležnom okružnom sudu u Fridbergu koji je u skladu sa zahtjevom tužilaštva odredio pretpretresni pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije