Bosanac čudom preživio sudar: Zabio se u šleper koji ga je vukao 100 metara

Radiosarajevo.ba
Bosanac čudom preživio sudar: Zabio se u šleper koji ga je vukao 100 metara
/ Denis K. pored uništenog automobila (Foto: Tageszeitung)
"Ništa nije nemoguće", poznati reklamni slogan Toyote savršeno je opisao udes koji se u utorak navečer dogodio na njemačkom autoputu A995.

U glavnoj ulozi našao se Denis K, 36-godišnji Bosanac koji sa suprugom i sinom živi u Memmingenu. Ovaj alatničar porijeklom je iz Tuzle, gdje je bio na kratkom odmoru.

U povratku je Denis vozio svoju Toyotu Avensis Karavan brzinom od nekih 100 km/h, da bi prije Münchena doživio udes kojeg ni sâm nije svjestan.

Umjesto njega, sudar je opisala policija: Denis K. se automobilom zabio u 40-tonski šleper. Nakon udara, Toyota se u području B-stuba (između prednjih i zadnjih vrata) "prikačila" na šleper koji je potom vukao automobil 100-tinjak metara.

Automobil je uništen u sudaru, krov je potpuno izgužvan, razbijen vjetrobran, ali je za divno čudo Denis K. prošao samo s lakšim povredama ruke.

"Vatrogasac mi je rekao da još nikad nije vidio da je neko preživio ovakav udes. Ne mogu opisati nesreću, vozim 15 godina tokom kojih sam prešao 800.000 kilometara, i nikad nisam imao nesreću. Rođen sam 8. januara, a ubuduće ću slaviti dva rođendana godišnje", izjavio je Denis K. za minhenski Tageszeitung.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije