Bečlije ljetni odmor provode većinom u svojoj zemlji

Fena
Bečlije ljetni odmor provode većinom u svojoj zemlji
Više od polovine Bečlija svoj će ljetni godišnji odmor provesti u Austriji, pokazalo je istraživanje koje je po nalogu Bečke privredne komore uradio institut Makam Research.

Četvrtina ispitanih Bečlija izjavila je kako odmor provodi u gradu, a 28 posto putovat će unutar Austrije. Za ljetovanje u Evropi ove se godine odlučilo 36 posto Bečlija, devet posto na drugim kontinentima, a devet posto ovog ljeta neće koristiti svoj godišnji odmor.

Iz Privredne komore navode da Beč sam po sebi ima odličnu ljetnu ponudu za odmor i rekreaciju, stoga ne čudi da veliki broj sugrađana ostaje u gradu. Po računici Komore, ta kategorija će potrošiti 183 miliona eura tokom ljetovanja u svom gradu na brojne sadržaje u slobodnom vremenu. Tri četvrtine su u Makamovoj anketi izjavile da ljeti češće posjećuju gastronomske objekte, a 60 posto zahtijeva da bašte kafana i restorana budu otvorene tokom cijele godine.

Svoj ljetni gradski godišnji odmor Bečlije će uglavnom provesti u prirodi (65 posto), šetnjama gradom (61 posto), posjetama restoranima (54 posto) i sportskim aktivnostima (51 posto).

Ostale omiljene ljetne aktivnosti i lokacije su bazeni, kino, shopping, koncerti, noćni izlasci, muzeji i pozorišta, saopćio je Eurocomm-PR Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije