Apartmani u Grčkoj upola jeftiniji nego u Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
Apartmani u Grčkoj upola jeftiniji nego u Hrvatskoj
Foto: Arhiv / Otok Krit

Grčka ili Hrvatska? Vječni rivali kada je u pitanju odabir destinacije za ljetni odmor. Iako i jedan i druga zemlja imaju prekrasnu obalu i bogatu povijest, po cijenama i ponudi itekako se razlikuju.

Primjera radi, samo smještaj u Heraklionu upola je jeftiniji nego primjerice u Splitu, dok cjelodnevni parking tik uz jednu od najpopularnijih plaža u Grčkoj stoji svega dva eura (oko 14 kuna), a lista ide i dalje.

Iako, kako navodi RTL televizija, Grčka ove godine bilježi najlošiju sezonu u posljednjih deset godina, cijene u toj zemlji i dalje su puno niže od onih u Hrvatskoj.

U Heraklionu trenutno 219 apartmana u kojima mogu odsjesti dvije osobe, a cijene se kreću od 35 do 50 eura (oko 250 do 370 kuna), dok primjerice noć u jednom luksuznom penthouseu stoji svega 65 eura (približno 480 kuna). U usporedbi sa Splitom gdje je ponuda porodičnih smještaja puno veća, ove cijene su itekako niske.

Najjeftiniji apartman na samom rubu grada u dalmatinskom gradu tako je 52 eura (približno 384 kune), a najskuplji prelaze i 100 eura po noći (oko 738 kuna). Dakle cijene su gotovo dvostruko skuplje.

S druge pak strane, pristojna soba u hotelu s tri zvjezdice u Heraklionu košta 65 eura (oko 480 kuna) po noći.

U bistroima na plaži može se ručati za sedam do 12 eura (od 51 do 88 kuna) ako baš naručite svježu ribu s prilogom. Pola litre domaćeg vina je pet (oko 36 kuna), a hladno pivo tri i pol eura (približno 25 kuna).

Čak i u restoranu u samom centru grada, gdje se stol mora naručiti dva dana unaprijed, glavno jelo košta manje od 12 eura. Litru domaćeg maslinovog ulja platit ćete od četiri do šest eura ( oko 30 do 44 kune) što je čak tri puta manje nego u Hrvatskoj.

Ulaznica za Knossos, prvi europski grad i prijestolnicu kralja Minosa, košta svega 15 eura (približno 110 kuna), upola manje od primjerice one za Dubrovačke zidine.

Cjelodnevni parking tik uz jednu od najljepših plaža na otoku košta samo dva eura ili petnaest kuna. Suncobran i ležaljka isto toliko, što je višestruko jeftinije nego u Hrvatskoj.

Čak ni rent-a-car na Kreti nije osobito skup. Automobil u rangu Golfa stoji tristotinjak kuna po danu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije