Zbog požara na porodičnoj kući dio Sarajeva ostao bez struje

E. H.
Zbog požara na porodičnoj kući dio Sarajeva ostao bez struje
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Tokom večeri u sarajevskom naselju Šip došlo je do požara na jednoj porodičnoj kući, te su intervenirali i vatrogasci iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno u PVB Kantona Sarajevo, do požara je došlo oko 17.30 sati te su veoma brzo u ulicu Dejzina Bikića, gdje je požar buktio, upućene ekipe vatrogasaca.

„Stigli smo tačno na vrijeme, jer da smo samo nekoliko minuta kasnije došli na mjesto požara postojala je mogućnost da nastane velika šteta. U akciji gašenja učestvovala su dva vozila sa devet vatrogasaca i do ovog trenutka požar je u potpunosti ugašen, te nema više opasnosti“, potvrdili su iz PVB KS za Radiosarajevo.ba.

Dodali su i da je tom prilikom gorjela krovna konstrukcija na porodičnoj kući, te da su vatrogasne ekipe uspješno obavile svoj zadatak i da se vraćaju u bazu.

Prilikom ovog požara daljinski je isključen i dovod električne energije u jednom dijelu Sarajeva, zbog čega su građani nakratko ostali bez električne energije u svojim domovima, a kako nam je potvrđeno daljinsko isključivanje je bilo potrebno kako zbog bezbjednosti vatrogasaca, tako i zbog bezbjednosti okolnih objekata, odnosno, zbog moguće opasnosti da se požar proširi.

Uzroci požara još uvijek nisu poznati, a na terenu se trenutno nalaze ekipe Elektrodistribucije BiH koje saniraju privremeno isključenje i postepeno normalizuju distribuciju električne energije u dijelovima Sarajeva u kojima je ona nakratko prekinuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije