Snijeg i hladnoća paralizirali dijelove BiH: Otežan saobraćaj na brojnim cestama

Radiosarajevo.ba
Snijeg i hladnoća paralizirali dijelove BiH: Otežan saobraćaj na brojnim cestama
Loši vremenski uslovi, veliki nanosi snijega i hladnoća paralizirali su brojne dijelove Bosne i Hercegovine, posebno kada je riječ o saobraćaju stoji u popodnevnom izvještaju iz BIHAMK-a.

Zbog snježnih nanosa potpuno je obustavljen saobraćaj na putevima Tomislavgrad - Prozor i Rakitno - Blidinje, a na području Livanjskog kantona zabranjeno je saobraćanje vozilima preko 7.5 tona. Također, loši vremenski uvjeti vladaju i na autoputu A-1 Zenica - Tarčin, gdje se saobraća uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Vozači se posebno upozoravaju na mjestimično jače udare vjetra, te poledicu jer iako su ekipe putnih službi cijeli dan na terenu zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala.

Za teretna vozila blokirani su i granični prijelazi Deleuša, te Izačić, a zbog zabrane saobraćanja teretnih vozila koja vlada na dionici puta Šćepan Polje-Plužine-Nikšić, vozačima se ne preporučuje ni korištenje graničnog prijelaza Hum.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije