Zatražen pritvor za Bulbula i ostale: Djevojke za seks prodavali za 150 KM

E. H.
Zatražen pritvor za Bulbula i ostale: Djevojke za seks prodavali za 150 KM
FOTO: Radiosarajevo.ba / Arhiv
Za Selvedina Bulbula, Selmu Delić, Arnelu Ožegović i Ehlimanu Ćehajić, koji se terete za navođenje na prostituciju i pranje novca, Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je pritvor.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić zbog toga što su ovo četvero ranije bili osuđivani postoji bojazan da bi mogli utjecati na svjedoke ili ponoviti krivično djelo, zbog čega je za njih predložen pritvor.

Podsjećamo, Bulbul i tri ženske osobe uhapšeni su u policijskoj akciji kodnog naziva "Neon", koja je početkom sedmice provedena na području Sarajeva. Svi oni terete se da su, u periodu od 2009. do 2018. godine, radi sticanja protivpravne imovinske koristi na području KS-a kontinuirano organizirali pružanje seksualnih usluga.

Navodi se kako kako je on navodio, poticao i prodavao veći broj djevojaka za pružanje seksualnih usluga u ugostiteljskom objektu "Orlando", u naselju Dobrinja, te u većem broju stanova i hotela u KS-u. Ovakve usluge, navodno, naplaćivali su po cijenama od 150 ili 200 KM.

Također, sumnja se da su osumnjičeni ostvarili imovinsku korist od najmanje 100.000 KM.

Kantonalni sud u Sarajevu bi trebao donijeti odluku o zahtjevu Tužilaštva do kraja dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije