"Neon" / Detalji akcije: Pronalazili djevojke za seksualne usluge, otkriveni oružje i novac

07. 02. 2018. u 10:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 52

Federalna uprava policije, nakon hapšenja u utorak navečer, otkrila je detalje akcije kodnog naziva "Neon" u kojoj je, u vezi s krivičnim djelima Navođenje na prostituciju, uhapšen Selvedin Bulbul vođa boračkih protesta iz 2016. godine.

Kako je saopćeno, u sklopu ove akcije, prema naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, a uhapšene su dvije osobe.

"Pretresena su dva stana i jedan ugostiteljski objekt, a uhapšene su osobe inicijala S. B. (1974) i S. D. (1986) koji se dovode u vezu s krivičnim djelima Navođenje na prostituciju, Trgovina ljudima i Pranje novca. Riječ je o osobama koje su u ranijem periodu i tokom 2017. godine, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, kontinuirano omogućavali i organizirali pružanje seksualnih usluga većem broju nepoznati osoba u noćnom klubu koji je pretresen. Oni su u ličnim kontaktima ili posredstvom drugih osoba pronalazili djevojke za pružanje seksualnih usluga i privlačenje klijenata", stoji u saopćenju FUP-a.

Prilikom pretresa objekata pronađeni su i oduzeti oružje, municija, sef s većom kolićinom novca, medikamenti, mobilni aparati i SIM kartice, te notesi i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi s ovim krivičnim djelima.

"Uhapšeni će, nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predata Tužilaštvu Kantona Sarajevo", zaključuje se u saopćenju FUP-a, uz dodatak da su akciju pomagali i službenici MUP-a KS-a i Porezne uprave FBiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA