Zbog organiziranja prostitucije u Sarajevu uhapšen Selvedin Bulbul

E. H.
Zbog organiziranja prostitucije u Sarajevu uhapšen Selvedin Bulbul
FOTO: Radiosarajevo.ba / Arhiv
Federalna uprava policije na području Sarajeva od utorka navečer provodi veliku akciju u cilju suzbijanja organizirane prostitucije, zbog čega je uhapšeno nekoliko osoba.

Informacije o hapšenjima nekoliko osoba u ovoj akciji za Radiosarajevo.ba potvrdio je direktor FUP-a Dragan Lukač, koji je istaknuo da je akcija još uvijek u toku.

"Akcija je još uvijek u toku i mi ne možemo dati više detalja u vezi sa njom. Uhapšeno je više osoba i to su informacije koje su trenutno dostupne javnosti, a više detalja bit će poznato tokom dana kada bi slučaj trebao biti proslijeđen Tužilaštvu Kantona Sarajevo", kazao nam je Lukač.

Akcija je, kako saznajemo, provedena u nekoliko sarajevskih naselja, među kojima je najveća meta bilo naselje Dobrinja.

Pojedini mediji nezvanično prenose kako je u akciji uhapšen Selvedin Bulbul jedan od predvodnika protesta boraca koji su organizirani 2016. godine. Ističu se nepotvrđene informacije kako je Bulbul uhapšen zbog sumnje da je umiješan u organiziranu prostituciju, te da je u njegovom stanju pronađeno 105.000 KM.

Dodaje se da su pripadnici FUP-a u potrazi za dokazima pretresli kafić i stan koji Bulbul koristi na Dobrinji gdje je i uhapšen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije