FUP: U nastavku akcije "Neon" uhapšene još dvije osobe

Radiosarajevo.ba
FUP: U nastavku akcije "Neon" uhapšene još dvije osobe
Radiosarajevo.ba / Arhiv
U nastavku akcije "Neon" uhapšene su još dvije osobe iz Sarajeva inicijala O.A. (1995. god.) i Č.E. (1975. god.), saopćeno je iz FUP-a.

"U nastavku operativne akcije 'Neon' a vezano za krivična djela 'Navođenje na prostituciju' iz člana 210. i 'Pranje novca'iz člana 272. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili slobode još dvije osobe iz Sarajeva incijala O.A. (1995. god.) i Č.E. (1975. god.)", saopćeno je.

Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predane Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, u sklopu akcije "Neon" FUP je uhapsio i Tužilaštvu KS-a predao Selvedina Bulbula, Selmu Delić i Arnelu Ožegović.

Kako je rečeno, svi su oni osumnjičeni za krivična djela pranje novca, trgovinu ljudima i navođenje na prostituciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije