U Sarajevu uhapšene Arnela Ožegović i Selma Delić

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšene Arnela Ožegović i Selma Delić
Federalna uprava policije (FUP) danas je nakon hapšenja Selvedina Bulbula u Sarajevu uhapsila Selmu Delić i Arnelu Ožegović koja je ranije poznata po brojnim krivičnim djelima.

Ona su uhapšene zajedno s predstavnikom boračke populacije Selvedinom Bulbulom, a sve zbog krivičnih djela navođenja na prostituciju, trgovine ljudima i pranja novca.

Protiv Ožegović se već na sudu vodi sudski postupak, a u hapšena je ranije prije četiri godine jer je pucala u svog tadašnjeg momka Veldina Šaraka. Nakon ovog incidenta hapšena je još nekoliko puta zbog različitih krivičnih djela. 

Podsjećamo da su pripadnici FUP-a u sklopu akcije Neon, prema naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, pretresli tri lokacije na području Kantona Sarajevo.

"Pretresena su dva stana i jedan ugostiteljski objekt, a uhapšene su osobe koje se dovode u vezu s krivičnim djelima Navođenje na prostituciju, Trgovina ljudima i Pranje novca. Riječ je o osobama koje su u ranijem periodu i tokom 2017. godine, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, kontinuirano omogućavali i organizirali pružanje seksualnih usluga većem broju nepoznati osoba u noćnom klubu koji je pretresen. Oni su u ličnim kontaktima ili posredstvom drugih osoba pronalazili djevojke za pružanje seksualnih usluga i privlačenje klijenata", stoji u saopćenju FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije