Vatra "progutala" fabriku u BiH: Šteta oko 200.000 maraka

4
Radiosarajevo.ba
Vatra "progutala" fabriku u BiH: Šteta oko 200.000 maraka
Foto: BL portal / Vatra progutala fabriku

U požaru koji je izbio na fabrici namještaja "Laki" u Aleksandrovcu kod Laktaša nije bilo povrijeđenih. Prema prvim informacijama, procjenjuje se da je vatra napravila štetu od oko 200.000 maraka.

Požar je izbio u srijedu oko 13.50 sati, pišu Nezavisne. Fabrika namještaja je u potpunosti izgorjela jer se vatra veoma brzo širila. Iako je potpuno zahvatila objekat, vatrogasaci su uspjeli spriječiti da se požar proširi na druge objekte, ali je oštećena jedna kuća koja je bila u istom dvorištu.

Osim mašina, materijala i druge robe, izgorjeli su i gotovi proizvodi, a šteta je totalna. Vatru su gasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Laktaši, koji su imali pune ruke posla jer se vatra i nakon što je ugase znala ponovo rasplamsati.

Nove informacije: Potraga za rudarom kojeg je zatrpala zemlja u Mramoru još traje, pronađen alat

Nove informacije: Potraga za rudarom kojeg je zatrpala zemlja u Mramoru još traje, pronađen alat

U gašenju požara učestvovalo je 15 vatrogasaca s više vatrogasnih vozila.

Očevici kažu da se vatra munjevito širila zbog spužvi i drugih lako zapaljivih stvari, da je uprkos tome što su vatrogasci brzo došli sve skoro odmah zahvatio plamen, te da je prava sreća što nije bilo posljedica po ljude.

Zbog ovog velikog požara iznad Aleksandrovca se mogao vidjeti gust crni dim koji je kuljao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije