Sarajevska policija objavila detalje nakon požara na autobuskoj stanici

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija objavila detalje nakon požara na autobuskoj stanici
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Požar na autobuskoj stanici Sarajevo

Na Autobuskoj stanici u Sarajevu jučer je izbio požar u kojem je povrijeđena jedna osoba.

Požar se dogodio u iznajmljenom poslovnom prostoru firme "Paša doner" - čiji je zaposlenik i povrijeđen - koji se nalazi na dolaznim peronima Autobuske stanice u Sarajevu.

Iako su pojedini tvrdili da je u tom objektu eksplodirala plinska boca, iz ove firme jučer su sve demantirali: "S obzirom na to da se u medijima pojavljuju netačne informacija da je uzrok eksplozija plinske boce, možemo reći da je potvrđeno da nije bilo nikakve eksplozije, odnosno da nijedna plinska boca nije esplodirala, kako se navodi. Uviđaj je u toku i tek će se utvrditi razlog nesreće, te iz tog razloga ni mi ne možemo reći ništa više."

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

A, danas je više detalja o svemu stiglo iz sarajevske policije:

"Dana 16. februara 2022.godine u 13.12 sati, obaviještena je dežurna služba Treće PU da je u ulici Put života, općina Novo Sarajevo došlo do požara u fast foodu "Pasha doner". Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo.

Tom prilikom je povrijeđen zaposlenik u navedenom objektu M.R., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem posmatranju, dok je došlo do oštećenja i na više objekata u neposrednoj blizini", navode iz policije.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se preduzmu mjere i radnje, zbog počinjenog krivičnog djela iz člana 328. stav 3. KZ F BiH (Teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine), dodaju.

"Uviđaj će obaviti policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, ovlašteni sudski vještek PPZ-a i inspektor zaštite na radu, pod nadzorom postupajućeg tužioca. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela", ističu.

Inače, iz Centrotransa su saopćili da će autobusi neometano saobraćati sa glavne Autobuske stanice u Sarajevu i dalje, ali i da šalter mjesta za prodaju karata neko vrijeme neće biti u funkciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije