Centrotrans poslao poruku putnicima nakon požara: Budite bez brige

0
Radiosarajevo.ba
Centrotrans poslao poruku putnicima nakon požara: Budite bez brige
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Požar na autobuskoj stanici Sarajevo

Na autobuskoj stanici u Sarajevu danas je u popodnevnim satima došlo do požara.

Vatrena stihija je prvo zahvatila jedan od objekata u sklopu stanice, da bi se kasnije proširila.

Iz Centrotransa su saopćili da će autobusi neometano saobraćati sa glavne Autobuske stanice u Sarajevu i dalje, ali i da šalter mjesta za prodaju karata neko vrijeme neće biti u funkciji.

Obustava saobraćaja u subotu u Sarajevu: Delegacije iz RS-a dolaze u bivšu Dobrovoljačku

Obustava saobraćaja u subotu u Sarajevu: Delegacije iz RS-a dolaze u bivšu Dobrovoljačku

Njihovo saopšenje prenosimo u cjelosti:

"Obavještavamo putnike da se saobraćaj sa Autobuske stanice Sarajevo odvija neometano.

Sve autobuske linije saobraćat će redovno, prema registrovanim redovima vožnje, a prodaja autobuskih karata vršit će se kod voznog osoblja u autobusima. Naime, zbog požara koji je danas izbio na objektu koji se nalazi na dolaznim peronima, šalterska prodaja karata trenutno nije aktivna.

Putnici koji imaju autobusku kartu kupljenu online putem web stranice Centrotransa, a žele putovati, potrebno je da sa sobom imaju kartu u elektronskom formatu, odnosno potvrdu o kupovini karte koja im je nakon uspješno izvršene kupovine pristigla na mail kako bi istu dali na uvid voznom osoblju.

Takođe, svi putnici koji planiraju putovanje autobusku kartu mogu kupiti online putem web stranice kompanije Centrotrans.

Podsjećamo da je danas, 16.02.2022. godine u 13:05h, usljed eksplozije plinske boce došlo do požara u iznajmljenom poslovnom prostoru "Paša doner" koji se nalazi na dolazim peronima Autobuske stanice Sarajevo, te je šalter sala Autobuske stanice za prodaju/kupovinu karata zbog navedenog zatvorena do okončanja istražnih radnji i saniranja nastale štete.

O početku rada šalter sale na Autobuskoj stanici putnici će biti blagovremeno obaviješteni", objavili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije