Otkriven uzrok požara u stanu na Alipašinom Polju

0
Radiosarajevo.ba
Otkriven uzrok požara u stanu na Alipašinom Polju
Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

U požaru koji je jučer ujutro izbio u stanu na Alipašinom Polju u Sarajevu nije bilo povrijeđenih osoba, a gasilo ga je deset vatrogasaca.

Danas smo od sarajevske policije saznali da je požar, o kojem su službe obaviještene u osam sati ujutro, počeo u toaletu stana vlasništvo S.M. iz Sarajeva, a koji se nalazi u ulici Trg Međunarodnog prijateljstva, općina Nova grad.

Odmah su na mjesto događaja upućeni policijski službenici PS Novi grad koji su ustanovili da je prijava osnovana, te osigurali lice mjesta, nakon čega su stigli i vatrogasci.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Vatrogasci su požar ugasili u 8.10 sati.

O navedenom je o obavještena kantonalna tužiteljica u Sarajevu, koja nije izlazila na mjesto događaja, a po njenom ovlaštenju uviđaj je izvršila ekipa MUP-a Kantona Sarajevo i vještak PPZ struke.

On je konstatovao da je do požara došlo usljed kratkog spoja na veš mašini koja je smještena u toaletu, nakon čega se požar proširio u unutrašnjost toaleta koji je u potpunosti izgorio zajedno s ostalim elementima kao i elektro - instalacijama.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog događaja", ističe se.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije