Ulice Sarajeva: Bez auta ostao još jedan vozač kojem zakon ne znači ništa

Radiosarajevo.ba
Ulice Sarajeva: Bez auta ostao još jedan vozač kojem zakon ne znači ništa
Sarajevski policajci nastavili su s oduzimanjem vozila višestrukih povratnika u kršenju saobraćajnih propisa.

Nakon što smo proteklih dana čitali kako su oduzimali automobile osobama od kojih su neki imali i više od 32 hiljade KM neplaćenih kazni, jučer je u Hadžićima „pao“ još jedan, uvjetno kazano, vozač kojem zakoni i propisi ne znače baš ništa.

Kako se navodi u informaciji MUP-a Kantona Sarajevo, jučer, u mjestu Zovik, općina Hadžići, policajci su iz saobraćaja isključili O.E. iz Sarajeva.

Zatekli su kako ga upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Pasat”, vlasništvo Dž.E. iz Sarajeva, bez položenog vozačkog ispita.

„Obavljenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je on višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u toku ove godine u šest navrata je sankcioniran, zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je isti nastavio s vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od O.E. je privremeno oduzeto navedeno motorno vozilo. Isto je do okončanja prekršajnog postupka deponirano na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru“, saopćeno je iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije