Sarajlija nije platio 32.000 KM kazni: Policija lovi "rekordere" i oduzima im vozila

Radiosarajevo.ba
Sarajlija nije platio 32.000 KM kazni: Policija lovi "rekordere" i oduzima im vozila
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Nakon jučerašnje vijesti da je sarajevska policija s ulica sklonila višestruke povratnike u kršenju saobraćajnih popisa i započela pljenidbu njihovih vozila, iz MUP-a Kantona Sarajevo i danas je stigla informacija o nastavku "lova na rekordere".

Pa su tako, policijski službenici PS Ilijaš, iz saobraćaja isključili H.B. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Transporter”, s nepripadajućim registarskim tablicama. Obavljenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je on višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja – a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  32.440 KM!

U Vogošći je, pak, iz saobraćaja isključen S.E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja vozilom marke “Toyota”. Isto se radi o višestrukom povratniku, koji u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  11.909 KM.

U Vogošći je iz saobraćaja isključen G.E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom “Opel Vectra”. Ovaj višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja u Registru ima dug u iznosu od  2.880 KM. I opet u Vogošći, policajci su iz saobraćaja isključili T.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja vozilom marke “Ford Escort” - u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  6.902 KM.

„Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili s vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od navedenih lica su privremeno oduzeta motorno vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponirana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru“, saopćeno je iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije