Uhapšena jedna osoba u Mostaru: Osumnjičen za paljenje kuća srpskih povratnika

E. H.
Uhapšena jedna osoba u Mostaru: Osumnjičen za paljenje kuća srpskih povratnika
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Policija(arhiv)
Policijski službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsili su jednu osobu zbog osnovane sumnje da je podmetnula požare u tri kuće srpskih povratnika u Salakovcu, kod Mostara.

Tačnije, službenici Policijske uprave Mostar u srijedu popodne uhapsili su jednu osobu koja se dovodi u vezu s podmetanjem ovih požara, potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić.

"Trenutno se nad ovom osobom provodi kriminalistička istraga i postoji osnovana sumnja da je povezana sa još nekim požarima na nekim stambenim objektima u Salakovcu - Bijelom Polju", dodao je Marić.

Ipak, zbog istrage Marić nije želio otkriti identitet osumnjičene osobe, te je dodao da će više detalja biti poznato nakon provedene istrage.

Podsjećamo, riječ je o slučajevima požara u kojima su izgorjele tri kuće srpskih povratnika u ovo mjesto u blizini Mostara. Tačnije, ove tri kuće su izgorjele u svega godinu i po dana, što je zabrinulo brojne građane. Naime, požar na kući porodice Lojpur, posljednji je, odnosno treći u nizu slučaj paljenja srpske povratničke kuće. Tako je prije nekoliko mjeseci u Salakovcu izgorjela kuća porodice Mitrić, a u decembru 2016. godine porodice Pantić.

Na sve je reagirala i Koordinacija srpskih organizacija u Mostaru priopćivši kako su građani srpske nacionalnosti veoma zabrinuti zbog ovih slučajeva.

"Ljudi osjećaju uznemirenost i razmišljaju o svemu. Boje se da ne bi sutra na red došla četvrta, peta ili šesta kuća. Šalje se loša poruka…", naveli su iz Koordinacije srpskih organizacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije