Sam sebi odsjekao ruku i nogu: Na KCUS-u spašen život 19-godišnjaka iz Žepča

E. H.
Sam sebi odsjekao ruku i nogu: Na KCUS-u spašen život 19-godišnjaka iz Žepča
Nakon što je u srijedu navečer zabilježen stravičan slučaj nervnog rastrojstva, tokom kojeg je 19-godišnji mladić Ivan Slišković iz Žepča, čiji su identitet otkrili brojni mediji, sam sebi odsjekao ruku i nogu, ljekari su uspjeli da mu spase život.

Tačnije, kako nezvanično saznaje Radiosarajevo.ba, stanje ovog mladića je stabilno i vrlo vjerovatno spašena mu je šaka. Naime, on je nakon ovog slučaja prebačen na Kliniku za plastičnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje su mu timovi ove klinike i Klinike za ortopediju uradili replantaciju šake, koja je bila uspješna.

Navodno, lijevo stopalo mu ipak nije bilo moguće spasiti zbog ozbiljnih povreda.

Podsjećamo, riječ je o slučaju 19-godišnjeg Ivana Sliškovića iz Žepča koji je sam sebi odsjekao dijelove ekstremiteta. U popodnevnim satima dovezen je u Hitnu pomoć u Žepče, gdje mu je pružena prva pomoć, a zatim je ambulantnim kolima prevezen prvo u zeničku bolnicu, a zatim i u KCUS.

Navodno, riječ je o mladiću koji je živio u siromašnoj porodici i koji je ranije bio upućivan na psihijatrijsko liječenje. Nezvanično, portal Dobojski.info objavio kako je prije nemilog čina članovima uže porodice rekao kako više ne želi da živi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije