Uhapšen mladić: U blizini škola prijetio učenicima i tjerao ih da prodaju drogu

Fena
Uhapšen mladić: U blizini škola prijetio učenicima i tjerao ih da prodaju drogu
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Dvadesetjednogodišnji Marko Praštalo uhapšen je, prema naredbi nadležnog tužilaštva, zbog postojanja osnovne sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, te nanošenje lakih tjelesnih povreda.

Ovo je saopćeno iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, čiji je postupajući tužilac predložio mjeru pritvora za Praštala.

Prema višemjesečnoj istrazi policijskih službenika, Praštalo je tokom prošle godine, pa sve do 31. januara tekuće godine, od nepoznate osobe nabavljao opojnu drogu marihuanu, koju je potom prodavao osobama na području grada Banja Luke. Njegov slučaj je posebno potresao javnost jer je on, pod prijetnjom, za preprodaju droge angažirao maloljetnu osobu, kojoj je iznuđivao novac, ali i kojoj je nanio tjelesne povrede tokom ovog mjeseca.

Navodi se i da je sva ova krivična djela počinio u blizini škole, zbog čega je javnost još više zabrinuta, nakon što su saopćeni detalji ovog slučaja.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije