Detalji slučaja koji je uznemirio Sarajevo: Tijelo muškarca pronađeno na stanici

E. H.
Detalji slučaja koji je uznemirio Sarajevo: Tijelo muškarca pronađeno na stanici
Screenshot / Avaz/YouTube
Uviđaj na mjestu pronalaska beživotnog tijela na željezničkoj stanici Alipašin Most je pri kraju i poznati su prvi detalji ovog slučaja.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio Irfan Nefić, glasnogovornik Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, službenicima ovog ministarstva nešto iza 8 sati jutros prijavljen je pronalazak tijela nepoznate muške osobe u ulici Safeta Zajke, u blizini željezničke pruge.

Vrlo brzo pokrenuta je istraga u ovom slučaju, te su na mjesto pronalaska tijela upućene patrole koje su osigurale lokaciju, a zatim je o svemu obaviještena i dežurna tužiteljica, koja je također pokrenula istragu u ovom slučaju.

"Na mjesto pronalaska stigao je i sudski vještak medicinske struke, čiji zadatak je da ustanovi pod kojim okolnostima je ova osoba preminula, a za to vrijeme policijski službenici MUP-a KS-a obavljaju sve potrebne mjere i radnje kako bi utvrdili sve činjenice u ovom slučaju", potvrdio je za Nefić u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Očevici ovog slučaja posvjedočili su da je tijelo pronađeno u blizini kolosijeka, te da ga je oko 8 sati jutros pronašao jedan od zaposlenika ove željezničke stanice. Nezvanično se doznaje da je tijelo djelomično izgorjelo, s vidnim povredama od udaraca, dok su dijelovi odjeće pronađeni razbacani oko mjesta na kojem je tijelo pronađeno.

Tačnije, očevici sumnjaju da je tijelo dovučeno tu jer je pronađeno između prvog kolosijeka i pruge za remont, u jednom jarku, a to nisu primijetili zaposlenici stanice koji su sinoć obavljali svoju dužnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije