Pretresi na nekoliko lokacija: Uhapšena dvojica dilera

Fena
Pretresi na nekoliko lokacija: Uhapšena dvojica dilera
Pripadnici Odjela za borbu protiv droge Sektora uniformirane policije MUP-a Tuzlanskog kantona, jučer su, po nalogu općinskih sudova Tuzla i Gračanica, na području tih dviju općina, te u Lukavcu, izvršili pretres više stambenih i drugih objekata.

Pronašli su veću količinu droge, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Tuzli.

Načelnik Sektora uniformirane policije Nermin Alispahić kazao je da su uhapšene dvije osobe koje su duže praćene zbog sumnje da se bave preprodajom droge i da na taj način stiču protivpravnu imovinsku korist.

"U Gračanici je uhapšen V.D. (46), kod kojeg je pronađeno oko sedam kilograma  marihuane, pištolj „magnum“ s dva spremnika, 22 komada municije i digitalna vaga, dok je kod C.Z. (41) iz Tuzle pronađeno 200 grama marihuane, mobilni telefon, samostrel marke 'jaguar' i mnogo drugih predmeta koji se tiču ovog krivičnog djela", istakao je Alispahić. Naglasio je da nema indicija da su dvojica uhapšenih radili zajedno.  C.Z. je odranije poznat policiji, a V. D. nema policijski dosje.

"Procjenjujemo da vrijednost oduzete droge iznosi oko 35.000 maraka, ali kada se rasparča i tako prodaje, onda je neuporedivo veća", naglasio je Alispahić.

Uhapšene osobe tokom dana bit će predate u nadležnost kantonalnog tužilaštva, rečeno je.

Ministar unutarnjih poslova TK-a Husein Topčagić pohvalio je rad policije i komesara Fadila Šljivića za koga je rekao da je nedavno od Nezavisnog odbora za kontrolu rada policijskih komesara dobio ocjenu pet.

Uz informacije o jučerašnjoj akciji, komesar Šljivić  istakao je da je rad policije u prošloj godini bio zadovoljavajući te da je povećan stepen sigurnosti građana.

"Tokom 2016. registrirano je oko 4.900 krivičnih djela što je smanjenje za 6,5 posto u odnosu na prethodnu godinu, dok je riješenost tih djela veća za šest posto u odnosu na isti period. U oblasti imovinskih delikata smanjenje iznosi oko 10 do 11 posto, uz povećanu riješenost djela", rekao je komesar Šljivić.

Podsjetio je da je za oko 30 posto povećan broj otkrivenih slučajeva proizvodnje i trgovine opojnim narkoticima.

Šljivić je  napomenuo da su i u drugim oblastima rada pripadnika policije ostvareni povoljniji rezultati nego u prethodnoj godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije