Uhapšen Marko Trifković Žižan, dovodi se u vezu s ubistvima policajaca MUP-a KS

Radiosarajevo.ba
Uhapšen Marko Trifković Žižan, dovodi se u vezu s ubistvima policajaca MUP-a KS
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas Marka Trifkovića zvanog Žižan, dugogodišnjeg pripadnika automafije u Bosni i Hercegovini, saznaje Radiosarajevo.ba.

Piše: F. V. 

Neslužbeno, Trifković se dovodi u vezu s ubistvima Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo iz oktobra 2018. godine. Još uvijek nije poznato kakva je konkretno njegova eventualna uloga u ovom slučaju bila. 

Osim dovođenja u vezu sa slučajem ubistva policajaca, Trifković se sumnjiči i za druga krivična djela u vezi sa djelovanjem automafije.

Podsjećamo, Adis i Davor ubijeni su u rano jutro 26. oktobra u sarajevskom naselju Alipašino polje. Adis je preminuo na mjestu, dok je od posljedica ranjavanja na KCUS-u isti dan preminuo i njegov kolega Davor. 

Trifković će tokom dana biti priveden u prostorije SIPA-e u Istočnom Sarajevu radi dalje kriminalističke obrade. 

Podsjetimo, Trifković je jedan od osumnjičenih u okviru najopsežnije optužnice protiv organizovane kriminalne grupe, čijih se 27 pripadnika terete za organizovani kriminal u vezi sa krađama automobila.

Optužnica iz juna 2018. se odnosi na krijumčarenje i dalju prodaju, izmjenu identifikacionih oznaka, iznuđivanje otkupa ili rastavljanje u dijelove za dalju prodaju, uglavnom skupocjenih motornih vozila, ukradenih od građana u Kantonu Sarajevo, u Istočnom Sarajevu i drugim krajevima BiH. 

Među optuženih 27 osoba su, pored Trifkovića, bili: Danilo Cicović, Vladimir Krsmanović Kršo, Srećko Trifković, Srećko Mandić, Slaven Dakić Žućo, Tomislav Petrović zvani Tomo, Njegoslav Milinković Ljutan, Bojan Košarac Čavra, Enis Mandal, Miroslav Pajić i Sreto Pajić Srećko. 

Više informacija uskoro....

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije