Nakon tuče i pljačke u Sarajevu, mladić uhapšen pa oštetio policijsko vozilo

Radiosarajevo.ba
Nakon tuče i pljačke u Sarajevu, mladić uhapšen pa oštetio policijsko vozilo
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Nevjerovatan sukob policije i naoružanog razbojnika dogodio se u nedjelju navečer u Sarajevu kada je, nakon pljačke, mukarac inicijala B. E. napao policiju, odnosno oštetio policijsko vozilo.

"U nedjelju, 21. januara, oko 15.50 sati u ulici Vratnik mejdan nepoznata osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici Mercator. Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu. Istog dana, oko 19.30 su zbog narušavanja javnog reda i mira intervenirali te saznali da se osoba B. E. (1998) iz Prijepolja može dovesti u vezu s ovom pljačkom", saopćeno je iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Dodali su i kako se, nakon pljačke, B. E. potukao s još dvije osobe, zahvaljujući čemu je i identificiran. Ipak, tokom privođenja izazvao je novi incident tako što je oštetio policijsko vozilo.

"Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Razbojništvo B. E. je uhapšen i predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS-a. Ipak, prilikom privođenja do službenih prosotorija navedene jedinice, osumnjičeni je nogom razbio staklo na zadnjim vratima policijskog vozila", zaključuje se u saopćenju MUP-a KS-a.

O cijelom slučaju obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva KS-a, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije