Tri mladića uhapšena u Foči: Oteli i povrijedili 19-godišnjeg sugrađanina

Radiosarajevo.ba
Tri mladića uhapšena u Foči: Oteli i povrijedili 19-godišnjeg sugrađanina
Arhiva/Ilustracija / MUP RS / Ilustracija
Devetnaestogodišnji M. B. iz Foče Policijskoj upravi u ovom gradu prijavio je kako su ga tokom vikenda tri osobe otele i maltretirale u kasnim noćnim satima.

Tačnije, kako je M. B. i naveo u prijavi, njega su u vremenu od 1.30 do 3.30 sati tri osobe, koje su identificirane kao V. N. (1994), G. M. (1996) i D. M. (1996) iz Foče, protiv njegove volje uveli u putnički automobil, te da su se prema njemu nasilno ponašali i maltretirali ga, nanijevši mu tjelesne povrede, saopćeno je iz Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske.

"O cijelom slučaju obaviješten je dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji se usmeno saglasio da policijski službenici preduzmu potrebne mjere i radnje kako bi identificirali počinioce krivičnih djela. Vrlo brzo, tri osobe osumnjičene za krivična djela Nasilničko ponašanje i Protivpravno lišenje slobode pronađene su i uhapšene", dodali su iz MUP-a RS-a.

Nad uhapšenima je provedena kriminalistička obrada te će oni, vjerovatno, tokom dana biti otpušteni iz službenih prostorija policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije