Okončano suđenje za ubistvo sina: Presuda Mujagi Ivazoviću 6. marta

Radiosarajevo.ba
Okončano suđenje za ubistvo sina: Presuda Mujagi Ivazoviću 6. marta
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Privođenje Mujage Ivazovića

Presuda Mujagi Ivazoviću, penzionisanom policajcu koji je optužen da je 29. aprila prošle godine ubio sina Semira (37), bit će izrečena 6. marta u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Suđenje je okončano danas, izvođenjem završnih riječi optužbe i odbrane.

Podsjetimo, Ivazović je optužen da je ubio sina u njhovom stanu u naselju Vojničko polje, što je i sam priznao.

Svjedočio je da ga je ubio nakon što ga je Semir napao. Ispričao je da je bio u stalnom strahu posljednjih desetak godina, koliko je njega i njegovu rahmetli suprugu maltretirao sin.

Kazao je da ga je Semir tukao, te da se od straha od svog sina zaključavao u sobu.

Svjedočio otac koji je ubio sina: Živio sam u strahu, nisam nišanio, samo pucam

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Mujagi Ivazoviću, 63-godišnjem penzionisanom policajcu koji je optužen da je 29. aprila prošle godine ubio sina Semira (37). Nakon što je Tužilaštvo KS uložilo materijalne dokaze, svjedočio je Mujagin brat Mirsad Ivazović, a potom i sam Mujaga koji je ispričao kako je živio u stalnom strahu posljednjih desetak godina i koliko je njega i njegovu rahmetli suprugu, maltretirao ubijeni Semir.

Ivazović je istakao da se njegov sin počeo drogirati i da je zbog toga bio agresivan, da nije pokazivao nikakve lijepe emocije prema njemu i bolesnoj majci, štaviše, te da je često tražio novac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije