Suđenje Mujagi Ivazoviću: Sin imao prekršajnu prijavu za nasilno ponašanje

Radiosarajevo.ba
Suđenje Mujagi Ivazoviću: Sin imao prekršajnu prijavu za nasilno ponašanje
Foto: Radiosarajevo.ba / Otac koji je ubio sina u Sarajevu predat Tužilaštvu

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljen glavni pretres u predmetu Mujage Ivazovića, koji se tereti da je 29. aprila prošle godine u svom stanu ubio sina Semira.

Tužiteljica Aida Tulić kazala je kako je Kantonalnom sudu predala materijalne dokaze od čega su dva izvještaja vještaka i krim policije MUP-a KS da Semir Ivazović u krvi nije imao alkohola niti je bio pod uticajem droga ili tableta.

Predsjedavajuća sudskog vijeća Žana Knežević je konstatovala da je Sud usvojio dokaze i da će ih uzeti u razmatranje.

Advokat optuženog Ivazovića, Omar Mehmedbašić kazao je kako će odbrana Kantonalnom sudu dostaviti dokaz da je Semir Ivazović imao prekršajnu prijavu jer je 2016. udario jednu osobu i oteo joj 100 KM.

Nastavak pretresa u ovom predmetu zakazan je za 26. januar kada će biti iznesene završne riječi.

Podsjetimo, Ivazović je optužen da je ubio sina u njhovom stanu u naselju Vojničko polje, što je i sam priznao.

Svjedočio je da ga je ubio nakon što ga je Semir napao. Ispričao je da je bio u stalnom strahu posljednjih desetak godina, koliko je njega i njegovu rahmetli suprugu maltretirao ubijeni Semir. Kazao je da ga je Semir tukao, te da se od straha od svog sina zaključavao u sobu. Istakao je da se Semir počeo drogirati i da je zbog toga bio agresivan, da nije pokazivao nikakve lijepe emocije prema njemu i bolesnoj majci, te da je često tražio novac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije