Suđenje Mujagi Ivazoviću pri kraju: Završne riječi za sedam dana

M. R. S.
Suđenje Mujagi Ivazoviću pri kraju: Završne riječi za sedam dana
Foto: Radiosarajevo.ba / Otac koji je ubio sina u Sarajevu predat Tužilaštvu

Iako je bilo planirano za danas, završne riječi na suđenju Mujagi Ivazoviću, penzionisanom policajcu koji je optužen da je 29. aprila prošle godine ubio sina Semira (37), biće izvedene za sedam dana.

Naime, na današnjem ročištu Tužilaštvo KS je uložilo još nekoliko dokaza o čijem će prihvatanju sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu odlučiti naknadno.

Između ostalog, tužiteljica Maja Jovičić – Breko je predložila da se čita iskaz Mujage Ivazovića dat prošle godine s obzirom da se, kako je rekla, dinamika opisanog događaja nešto razlikuje u odnosu na njegovo svjedočenje na prošlom ročištu koje je bilo 15. januara. Predložila je i nalaz vještačenja po kojem u krvi ubijenog Semira nije bilo droge ni alkohola.

Predsjedavajuća sudskog vijeća Žana Knežević je pitala zašto nisu najavili dodatne dokaze.

Primjedbu na čitanje iskaza Ivazovića imao je njegov advokat Omar Mehmedbašić.

„Kada je dao iskaz imao je infarkt. A tužioc je taj iskaz mogao koristiti i koristio ga je kod ispitivanja prošli put“, dodao je Mehmedbašić.

Svjedočio otac koji je ubio sina: Živio sam u strahu, nisam nišanio, samo pucam

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Mujagi Ivazoviću, 63-godišnjem penzionisanom policajcu koji je optužen da je 29. aprila prošle godine ubio sina Semira (37). Nakon što je Tužilaštvo KS uložilo materijalne dokaze, svjedočio je Mujagin brat Mirsad Ivazović, a potom i sam Mujaga koji je ispričao kako je živio u stalnom strahu posljednjih desetak godina i koliko je njega i njegovu rahmetli suprugu, maltretirao ubijeni Semir.

Podsjetimo, Ivazović je optužen da je ubio sina u njhovom stanu u naselju Vojničko polje, što je i sam priznao.

Svjedočio je da ga je ubio nakon što ga je Semir napao. Ispričao je da je bio u stalnom strahu posljednjih desetak godina, koliko je njega i njegovu rahmetli suprugu maltretirao ubijeni Semir. Kazao je da ga je Semir tukao, te da se od straha od svog sina zaključavao u sobu. Istakao je da se Semir počeo drogirati i da je zbog toga bio agresivan, da nije pokazivao nikakve lijepe emocije prema njemu i bolesnoj majci, te da je često tražio novac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije