Počelo suđenje ocu koji je ubio sina u Sarajevu: "Kriv sam, ne zanima me kazna"

Radiosarajevo.ba
Počelo suđenje ocu koji je ubio sina u Sarajevu: "Kriv sam, ne zanima me kazna"
Foto: Radiosarajevo.ba / Otac koji je ubio sina u Sarajevu predat Tužilaštvu

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je počelo ročište Mujagi Ivazoviću, 62-godišnjem penzionisanom policajcu koji je optužen da je 29. aprila ove godine ubio sina Semira (37).

Omar Mehmedbašić otkriva: Šta je Mujaga Ivazović rekao u Tužilaštvu
Ročište Mujagi Ivazoviću, osumnjičenom za ubistvo sina održano na KCUS-u

Mujaga je u sudnicu došao na štakama, a, podsjetimo, nakon hapšenja je imao i infarkt. Danas, u sudnici nije prestajao plakati, a ovako je kazao sutkinji Žana Kovačević:

"Molim vas da što prije ovo završite i pošaljete me u zatvor, ne zanima me kazna, kriv sam, bitna je pravda."

Aida Turić, kantonalna tužiteljica, čitala je danas i navode iz optužnice.

U ovom dokumentu piše kako se Mujaga tog dana u aprilu zaključao u sobu nakon što se posvađao sa sinom. Nažalost, Semir je razvalio vrata od očeve sobe, a Mujaga je izvukao pištolj ispod jastuka i zapucao... Ispalio je još dva metka dok je Semir išao prema kuhinji.

Semir je od zadobijenih rana preminuo. 

Omar Mehmedbašić, advokat Mujage Ivazovića, u uvodnoj riječi je istakao da prvi put brani nekoga ko je optuženi i oštećeni.

"Mujagin sin se navukao na droge i ništa drugo nije radio nego se drogirao i tukao svoje roditelje. Njegova majka to nije mogla izdržati i umrla je od toga. Morate shvatiti šta je Mujagu moglo natjerati da ubije dijete i u kakvom je stanju bio. Udarao ih je stalno. Semir je bio razvijen, vrata su bila zaključana. Razvalio ih je i rekao: 'Sad ću te ubiti'. Mujaga je znao šta ga čeka", kazao je Mehmedbašić u izjavi za portal Dnevnog avaza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije