Svjedočio otac koji je ubio sina: Živio sam u strahu, nisam nišanio, samo pucam

M. R. S.
Svjedočio otac koji je ubio sina: Živio sam u strahu, nisam nišanio, samo pucam
Foto: Radiosarajevo.ba / Otac koji je ubio sina u Sarajevu predat Tužilaštvu

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Mujagi Ivazoviću, 63-godišnjem penzionisanom policajcu koji je optužen da je 29. aprila prošle godine ubio sina Semira (37).

Nakon što je Tužilaštvo KS uložilo materijalne dokaze, svjedočio je Mujagin brat Mirsad Ivazović, a potom i sam Mujaga koji je ispričao kako je živio u stalnom strahu posljednjih desetak godina i koliko je njega i njegovu rahmetli suprugu, maltretirao ubijeni Semir.

Tukao me je. Slomio mi je dva rebra i arkadu“, dodao je Mujaga i istakao da se zaključavao u sobu.

On je u nekoliko navrata tokom suđenja zaplakao i na kratko prekidao svjedočenje.

Kazao je i da se radovao kad je dobio sina, da je od usta odvajao i cijeli se život trudio da drži porodicu na okupu, ali da se Semir počeo drogirati i da je zbog toga bio agresivan. Često im je tražio i novac. Pokušavao je, kaže, razgovarati s njim i pomoći mu.

Mujaga je ispričao i da mu je najteže padalo što Semir nije imao nikakvu emociju prema bolesnoj majci, koja je posljednje dvije godine bila prikovana na postelju.

Meni je to često govorio, ali prežaliti ne mogu što je njoj govorio 'dabogda umrla“, potresen je kazao Mujaga Ivazović.

Kazao je da mu je sin u četiri navrata i nasilu uzeo novac. Pričao je i da, kada Semir legne i počne hrkati, onda otključa vrata.

Suđenje ocu koji je ubio sina u Sarajevu: Istražitelj otkrio šta su zatekli u stanu

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Mujagi Ivazoviću, 62-godišnjem penzionisanom policajcu koji je optužen da je 29. aprila ove godine ubio sina Semira (37).

Prisjetio se i dana kada ga je ubio u stanu u naselju Vojničko polje, nakon što ga je sin napao u spavaćoj sobi.

Spremio sam ručak. Dobro se sjećam, makarone... On je tu sjedio do 16 sati i otišao vani. Vratio se oko 18 sati. Rekao je 'daj mi sto maraka'. Pa znaš da nemam, odgovorio sam. Počele su psovke, najlošije riječi. Psovao mi je sve živo i mrtvo. Onda je otišao. Bio sam u strahu sve vrijeme“, ispričao je Mujaga.

Kazao je da je Semir, kada se vratio, uzeo fiksni telefon, a potom tražio 200 KM, koje mu Mujaga nije imao dati. Semir je razbio telefon, a Mujaga pokupio komadiće, otišao u sobu, zaključao se i počeo plakati.

„Nema kakvih pogrdnih riječi mi nije rekao. Prvi put mi je opsovao i majku. Pištolj koji sam dobio na poklon kada sam otišao u penziju sam držao u ležaju dok mi supruga jednom nije reka 'pobiće nas'. Onda sam ga držao pod jastukom. Semir mi je opet psovao majku i lupila su vrata kao top. Pade željezo i drvo od štoka i krenuo je prema meni, ruke je raširio. Ja sam repetirao, nisam nišanio, samo pucam. On je izašao i rekao 'sada ćeš vidjeti“, kazao je Mujaga. 

Ko će planirati ubiti svoje dijete“, plačući je odgovorio Ivazović na pitanje svog advokata.

Prema optužnici, Mujaga je ispalio još dva metka dok je Semir išao prema kuhinji.

Mujaga Ivazović je posvjedočio da je sinu, nakon što je pucao u njega, rekao da sjedne, da će nazvati Hitnu pomoć ako je ranjen, te da je Semir opet krenuo prema njemu.

„Da li je nešto bilo, ne znam u onom strahu, nož, ili je nož bio na stolu. Krenuo je opet, pošao ka nožu, opet sam opalio“, ispričao je Mujaga, koji je nazvao policiju i rekao im da je ubio dijete, a potom izvadio šanžer i metak iz cijevi i sjeo u hodnik gdje ga je policija zatekla.

Ročište Mujagi Ivazoviću, osumnjičenom za ubistvo sina održano na KCUS-u

Mujaga Ivazović, penzionisani policajc koji se sumnjiči da je u ponedjeljak navečer u sarajevskom naselju Saraj-Polje ubio sina Semira predat je u Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a tokom saslušanja doživio je infarkt i prebačen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Ročište je zbog toga održano na KCUS-u, a Ivazoviću koji se sumnjiči za ubistvo sina određen je jednomjesečni pritvor.

Mirsad Ivazović, brat optuženog Mujage, ispričao je da se Mujaga cijeli život brinuo o ženi i dvoje djece, trudio se i bio dobar otac, ali i da za Semira ne bi najradije ništa govorio, te da je bio nasilan i imao problema i s kamatarima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije