U Tužilaštvo KS privedeni osumnjičeni za ubistvo u Buča Potoku

0
Radiosarajevo.ba
U Tužilaštvo KS privedeni osumnjičeni za ubistvo u Buča Potoku
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo KS

Nakon što se u sarajevskom naselju Buča Potok u utorak desilo ubistvo, i nakon što je smrtno stradao 19-godišnji mladić Erduan Abazi, u Tužilaštvo Kantona Sarajevo su u srijedu navečer privedena petorica uhapšenih zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s tučnjavom i ubistvom.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, privedena lica će biti zadržana u pritvoru u naredna 24 sata što je uobičajan rok u kojem se osumnjičeni trebaju i saslušati.

"Postupajući tužilac će, u roku od 24 sata, izvrštiti saslušanje navedenih pet osoba koje se mogu dovesti u vezu s dešavanjima u Buča Potoku", ističe Bavčić.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Podsjetimo, nakon tuče u Buča Potoku i ubistva Erduana Abazija iza škole "Avdo Smailović", MUP Kantona Sarajevo je, razmjenjujući operativna saznanja sa MUP TK - Policijskom upravom Živinice priveo Aliju Abazija (40). 

Podsjetimo, Abazi je nastanjen u Sarajevu, a nakon izvršenja krivičnog djela u Buča Potoku dao se u bjekstvo.

Nastradali mladić imao je povrede na vratu, a još se utvrđuje da li su smrtonosne povrede nanesene nožem ili šrafcigerom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije