Sarajevo: Ubijen mladić (19), za zločin osumnjičeno više lica

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Ubijen mladić (19), za zločin osumnjičeno više lica
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Jučer, u 18,15 sati, od strane dispečera Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, obaviještena je Četvrta PU da je u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, jedno lice povrijeđeno u tuči.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli jedno muško lice koje ne daje znakove života.

Od strane ljekara konstatovana je smrt pronađenog lica.

Influenserica Adna Helić puštena na slobodu: Evo šta je tražilo Tužilaštvo

Influenserica Adna Helić puštena na slobodu: Evo šta je tražilo Tužilaštvo

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je smrtno stradalo lice E.A., rođen 2002. godine, nastanjen u Sarajevu, javlja danas MUP Kantona Sarajevo.

Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija.

Poduzimajući operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo), policijski službenici su došli do saznanja de se u vezu sa istim može dovesti više lica za kojima se traga, a čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

Razmjenjujući operativna saznanja sa MUP TK - PU Živinice, pronađen je i lišen slobode A.A., rođen 1981. godine, nastanjen u Sarajevu, koji se nakon izvršenja krivičnog djela dao u bjekstvo.

"Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, kao i pronalasku ostalih osumnjičenih", navode iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije