Pojačane kontrole / U ovom dijelu BiH sankcionisano 100 vozača zbog alkohola

05. 08. 2021. u 22:56:00 Fena

Shares: 0

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) proveli su pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju pri čemu je poseban akcenat stavljen na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

Za počinjene prekršaje vožnjom pod dejstvom alkohola vozačima je izdato 100 prekršajnih naloga, dok je 11 vozača uhapšeno i zadržano u prostorijama za zadržavanje nadležne policijske stanice do otrežnjenja.

Prilikom te akcije kontrolisana su ukupno 1.533 vozača i vozila, 1.526 vozača je alkotestirano, kojom prilikom je kod 98 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok su dva vozača odbila alkotestiranje.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa kako bi zaštitili sebe, osobe koja prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju, saopćeno je iz MUP-a ZDK.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)