GPBiH / Velika policijska akcija u BiH: Pronađena plantaža marihuane, oružje...

02. 08. 2021. u 08:48:00 Fena

Shares: 0

Pripadnici Jedinice granične policije Gorica u nedjelju su na području Gruda uspješno realizirali operativnu akciju "Marihuana", usmjerenu na borbu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Organiziranom akcijom pripadnika navedene policijske jedinice otkriven je zasad marihuane, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materijaa o navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) i sudac za prethodni postupak Suda ZHK-a, koji su naredili da se obavi pretres, priopćeno je iz Granične policije (GP) BiH.

Tokom pretresa otkriveno je 330 stabljika marihuane, veća količina speeda, sedam kilograma suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije automatske puške, dva karabina, dva pištolja, razna streljiva, veća količina mobilnih telefona, vage i drugo.

Navedeni predmeti privremeno su oduzeti, pripadnici Postrojbe granične policije Gorica tragaju za osumnjičenim osobama čiji je identitet poznat GPBiH, a u tijeku su daljnje aktivnosti u vezi s navedenim predmetom.

Ovo je jedna u nizu operativnih akcija Jedinice granične policije Gorica u borbi protiv sprječavanja svakog oblika kriminaliteta, čiji pripadnici posebnu zahvalnost izražavaju Tužiteljstvu ZHŽ-a i dežurnom tužitelju Josipu Aničiću na brzoj reakciji i profesionalizmu, pod čijim nadzorom se obavljaju operativne akcije, stoji u priopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA