! / Policijska akcija u BiH: Pronađena velika količina droge

25. 07. 2021. u 15:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 541

Na terenu na području Velike Kladuše, realizirana je zaplijena velike količine opojne droge marihunana kao i otkrivanje specijalno napravljenih kapaciteta za uzgoj opojne droge, koja je krijumčarena na ilegalnom narko tržištu u Bosni i Hercegovini kao i u zemljama EU.

Postupajući pod nadzorom Tužilaštva BiH, više desetina policijskih djelatnika Granične policije (Središnji istražni ured Odsjek za prikrivene operacije) uz potporu Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA i asistenciju MUP-a USK, na području Velike Kladuše, realizirali su akciju otkrivanja i zaplijene velike količine opojne droge marihuana, kao i ilegalnih zasada ove opojne droge u specijalno napravljenim skrivenim kapacitetima za uzgoj i pripremu opojne droge.

Tokom akcije lišene su slobode četiri osobe, osumnjičene za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

U realizaciji ove opsežne akcije ostvarena je suradnja sa partnerskim institucijama Republike Hrvatske.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će u zakonskom roku biti dovedeni i predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odliuku o daljim aktivnostima u predmetu.

Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH, regionu i Europskoj uniji, poduzima aktivnosti u više predmeta u borbi protiv neovlaštenog prometa opojnh droga u velikim količinama.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA